Taptoe Venray 2019

/ / Nieuws

Tijdens de Cultuur Historische dag op zondag 30 juni werd in Venray een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Het is inmiddels alweer jaren geleden dat de laatste Taptoe plaatsvond in het centrum van Venray. Waar het vroeger georganiseerd werd door M.M.S.K. St. Petrus’ Banden, die als gevolg van afgenomen belangstelling in de jaren ’80 besloten de stekker uit dit muzikale evenement te trekken, was de organisatie dit jaar in handen van Schutterij ’t Zandakker Gilde St. Jan.

De Taptoe vond onder een stralende en warme zon plaats op het Schouwburgplein waar het publiek in grote getale aanwezig was. Tijdens de Taptoe traden diverse top showkorpsen op uit heel Nederland.

Ondanks het feit dat M.M.S.K. St. Petrus’ Banden zich de laatste jaren niet meer toelegt op het deelnemen aan Taptoes, verzorgde zij gisteren wel de opening. Samen met de drummers van Schutterij ’t Zandakker speelde zij het eerste nummer, waarna de overige korpsen hun show aan het publiek presenteerde.

Heel mooi om te zien dat deze oude traditie weer even in ere hersteld werd. En ondanks het feit dat Taptoes niet meer tot het repertoire van M.M.S.K. behoren, hoort het bij de geschiedenis van de vereniging en was het mooi om hier weer even deel vanuit te maken. Extra mooi was dat deze taptoe plaatsvond in het jaar dat de vereniging zijn 60 jarig jubileum viert!