FORGOT YOUR DETAILS?

Altijd al lid willen zijn van een enthousiaste, gezellige en levendige muziekvereniging? Dan is M.M.S.K. St. Petrus' Banden wat voor jou! Het maakt niet uit wat voor instrument je speelt of hoe oud je bent, bij M.M.S.K. ben je altijd welkom! Of het nu een optreden is in de schouwburg, op straat of gewoon een repetitie; bij M.M.S.K. telt jouw noot mee! M.M.S.K. is een vereniging waar iedere muzikant zich thuis voelt.

De vereniging

Muziek-, Mars- en ShowKorps St. Petrus' Banden is een zeer divers muziekkorps. Zoals de naam al zegt spelen muziek, mars en show een grote rol binnen de vereniging. Daardoor heeft het korps een grote variatie aan optredens. Zo loopt M.M.S.K. jaarlijks mee in onder andere de carnavalsoptocht en het defilé van de Avondvierdaagse in Venray. Ook wordt door ons Korps om de paar jaar een theatershow gerealiseerd met diverse thema's zoals te noemen Musical on Stage, Magic on Stage en de vorig jaar opgevoerde Venray viert Vrijheid show. Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Joop Derks.

Opleiding en instrument

M.M.S.K. vindt het belangrijk dat je als leerling-muzikant je HaFaBra-diploma A behaalt op de muziekschool. Tijdens deze opleiding kom je in aanraking met allerlei theoretische en praktische zaken die je in staat stellen mee te spelen in het korps. Wanneer je lid wordt van M.M.S.K. ontvang je van de vereniging een bijdrage in de kosten voor de muziekschool. Naast de opleiding op de muziekschool is het altijd mogelijk om intern bijscholing te krijgen door gediplomeerde docenten binnen de vereniging. Onze contactpersoon betreffende alle zaken rond de opleiding van leerling-muzikanten is Ineke Smits-Thielen.

Het is geen probleem als je niet de beschikking hebt over een eigen instrument. M.M.S.K. heeft instrumenten in bruikleen voor al zijn muzikanten. Let wel, het instrument blijft ten allen tijde eigendom van de vereniging.

Jeugdorkest

Tijdens de opleiding op de muziekschool kun je al naar hartelust muziek maken in het jeugdorkest. Bij het jeugdorkest doe je belangrijke ervaringen op zoals het luisteren naar en samen spelen met andere muzikanten. Als je eenmaal in het bezit bent van diploma A kun je, na overleg met de dirigent, toetreden tot het orkest van M.M.S.K. St. Petrus' Banden.

Tamboers

De slagwerkgroep is medio 2015 in verband met een teruglopende belangstelling opgeheven. Nieuwe slagwerkers kunnen zich nog steeds aanmelden. Samen met de slagwerker zal er gekeken worden naar een opleidingsprogramma.

Repertoire

Zoals genoemd zijn de optredens van M.M.S.K. zeer divers. Dit is ook terug te zien in het repertoire. De muziekkeuze ligt op moderne, herkenbare en prettig in het gehoor liggende muziek.

Contributie

Een vereniging kan niet bestaan zonder de contributie-inkomsten van haar leden. Als nieuw lid beland je echter eerst in een proeftijd van 3 maanden. In die periode kun je er achter komen of muziek maken echt iets voor jou is. Pas na die 3 maanden ga je contributie betalen. Voor 2018 bedraagt deze contributie 105 euro per jaar.

Wat kun je doen om lid te worden?

Wil je meer weten over muziek maken bij M.M.S.K., vul dan het contactformulier op deze website in en je ontvangt spoedig antwoord op al je vragen.

Wil je daadwerkelijk lid worden van M.M.S.K., geef dit dan aan op het contactformulier en je zult snel een aanmeldingsformulier ontvangen. Het verstrekken van dit formulier geschiedt door twee personen binnen de vereniging, te weten Rowan Wijnhoven en Ineke Smits-Thielen. Na invullen dient het formulier dan ook bij één van hen te worden ingeleverd. Hierna wordt de aanmelding in behandeling genomen door het dagelijks bestuur.

Toelatingsleeftijd

In principe geldt een toelatingsleeftijd van minimaal zes jaar. Geadviseerd wordt echter om te wachten tot een leeftijd van acht jaar, omdat kennis van rekenkundige eigenschappen (breuken) is vereist bij het lezen van noten. Ook is van belang dat een jeugdig lid het instrument kan hanteren, denk aan bijvoorbeeld de motoriek. In overleg met het bestuur en betrokkenen kan hiervan worden afgeweken.

Wil je liever even de kat uit de boom kijken en komen luisteren naar de muziek die M.M.S.K. maakt? Kom dan naar één van onze optredens of naar de repetities. De optredens vind je in het menu actueel-agenda.

De repetitietijden zijn als volgt:

Het orkest repeteert van 19.30 u. tot 21.30 u. op woensdagavond in Odeon.

TOP