“Freedom”

/ / Nieuws

Op 18 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Venray werd bevrijd. In de hele gemeente worden tot en met 5 mei 2020 tal van activiteiten georganiseerd om daarbij stil te staan en onze vrijheid te vieren. MMSK St. Petrus Banden brengt een muzikale ode aan 75 jaar bevrijding in Venray met de bevrijdingsshow ‘Freedom!’, die plaatsvindt op zaterdag 19 oktober in de grote zaal van Schouwburg Venray. Van ‘Schindlers list’ tot ‘vivo per lei’, van ‘soldaat van oranje’ tot ‘we’ll meet again’, MMSK zal een memorabele bevrijdingsshow op de planken brengen. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden, in aanwezigheid van zowel regionale als internationale artiesten en gasten. De speciale eregasten deze avond zijn de laatst levende bevrijders van Venray.

Het uit Engeland afkomstige koor The Stuart Singers komt over naar Nederland om te schitteren op het Venrayse podium. The Stuart Singers bestaat uit 62 mannen en vrouwen en staat onder leiding van Helen Sims. Zij zetten zich zeer succesvol in voor diverse goede doelen in de omgeving van Gloucestershire en daarbuiten.

Mezzosopraan Emma Brown, afkomstig uit Engeland en sinds 2007 woonachtig in Nederland, zal met haar prachtige stem een fantastische bijdrage leveren aan deze avond. Emma Brown zong al met de Nieuwe Nederlandse Opera Academie en de Nederlandse Nationale Opera, en trad met diverse koren op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam.

De uit Venray afkomstige  zangeres, actrice en songwriter Anna Joan studeert momenteel Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zij volgt daar zanglessen bij het Muziektheater conservatorium, songwriting lessen bij de rockacademie en danslessen bij de dansacademie. Daarnaast acteert zij veel in shortfims en reclames. Als zangeres brengt zij haar eigen popmuziek uit en treedt zij op met haar eigen band en zingt zij met orkesten. Tijdens Freedom! zal zij een breed scala aanrepertoire ten gehore brengen. Het is overigens niet de eerste keer dat MMSK en Anna Joan samenwerken.

Zanger Don Mulders is geen onbekende in de Venrayse muziekwereld, noch voor MMSK. Als voormalig Zanger van Sint Frans en ‘Bono’ van de band RU2 heeft Don de nodige muzikaliteit ontwikkeld. Don heeft een prachtige bijdrage geleverd aan het openlucht bevrijdingsconcert op het Schouwburgplein in 2015 en was één van de Toppers tijdens het Toppersconcert in 2018. Don gaat opnieuw een sfeervolle bijdrage leveren aan deze bijzondere avond.

En last but not least: piper Wilbert van den Boom geeft Freedom! een kenmerkende klank mee met zijn doedelzak. Wilbert heeft ook met MMSK samen gespeeld op het openlucht bevrijdingsconcert in 2015 en tijden het bevrijdingsconcert in de Schouwburg in 2013.

Deze avond belooft een bijzondere en gedenkwaardige avond te worden waarbij we stil staan bij de vrijheid waarin we vandaag de dag mogen leven. Maar we gedenken niet alleen de vrijheid, we vieren met elkaar onze vrijheid.  Laat u verrassen tijdens Freedom! Kaarten zijn verkrijgbaar via de Schouwburg Venray.