Nationale Taptoe 2018

/ / Nieuws

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september vond de Nationale Taptoe 2018 plaats in Rotterdam. Hierbij lieten diverse militairen korps van over de hele wereld zien wat ze in hun mars hadden. Op zaterdag 29 september vond er wederom een clinic plaats voor amateurmuzikanten. Nadat vorig jaar onze klarinetsectie naar Rotterdam was afgereist voor een klarinetclinic was het dit jaar de beurt aan de baritons / euphoniums.

Helaas waren niet alle baritonblazers van ons in de gelegenheid om af te reizen naar Rotterdam maar Jan Janssen en Rene Barry gingen op zaterdag 29 september in alle vroegte op pad naar Rotterdam voor hun clinic met de wereld beroemde Steven Maed. Na het ontvangst werden de handen direct uit de mouwen gestoken en gingen de 120 muzikanten aan de slag met hun muziekstukken.

In een zeer goed gevulde Ahoy mochten de amateurmuzikanten vervolgens hun beste noten laten horen, begeleid door Steven Maed. Na afloop van het optreden straalde Jan en Rene van oor tot oor. Ze hadden maximaal genoten van hun clinic en optreden bij de Nationale Taptoe!